Jdi na obsah Jdi na menu
 


kapitola V. Korunka královny Isis

16. 4. 2015

Elen a Pavel, jako každý den se koupali v nebesky modrém oceánu a pod dohledem Arčiho spolu dováděli ve vlnách. Často se ale také hádali. Elen, proč mi furt něco připomínáš? – Protože jseš zapomnětlivec. – No, ale zas tak blbej nejsem! – hele, nehádej se semnou, Pavle! Od této hádky už se spolu nekoupali. Také nebylo proč. S příchodem mrazivého listopadu byla zima na každém kroku. Tomáš odmítal návrhy na cestu do města. Říkal, že by jel raději rovnou do akademie. A tak se tedy museli nějak domluvit na cestu. Nejlepší by bylo se přemístit. – To ne. Do Shendlhultu se nelze přemisťovat. – Tak jedině v podobách sov. – Tak jo. – Elen, ty znáš všechny ty kouzla. Tak nás přeměň na sovy. – Fajn, fajn. Tak počkejte… Archibalde, pojedete s námi? – No jistě! V akademii jsem nebyl už desítky let! – Dobrá, tak tedy: Marcadla Joufárthry! Ze všech čtyř se staly sovy a oni vzlétli k nebesům…

Sovy se vznášely v atmosféře a pomalu se snášely k hradu. Vletěly na nádvoří. Z velkých dveří vyšel Lucius. Potajmu a s nějakým balíkem v ruce. Měl v očích slzy. Sovy vletěly přímo k němu. A hele, sovy? Co ty tady dělaj??? Vezmu vás do hájenky. Dokud je ještě povoleno vycházet.

Po několika hodinách…

Tomáš marně a tajně hledal komnatu Burwicku. Sledoval pár skupin Burwických, ale nemohl se k nim připojit. Matthew byl hlídač. Nemohl se jen tak vrátit. Šel by na smrt.

Burns seděl za stolem, za kterým dříve seděl Mirlen. Někdo zaklepal. Thomasi? Sayere? – Pane? – Co tady u sta brouků děláte? – To není Váš problém. – Přišel jste sem dělat zle, Sayere? – Možná… - To nemusíte. V akademii máme hodně, ehm, podpůrných skupin. Mirlenovci, Sayerovci, Antidisamorští… - Ale vás se to už netýká, ne? – Možná… - Možná? – Expelliarmus! Tomáš odzbrojil ředitele. Ten se napřímil a naštvaně se na něj vrhl. Vraťte mi tu hůlku!!! – Ne! Vyhodil hůlku z okna. Burns vyletěl z okna v podobě velkého netopýra a akademie už nebyla pod jeho vedením.

Máme jí!!! – Co, Elen? – Tu korunku! – Super! Teď to ještě zničit. – Pavle, najdi Lavatriovou. Já najdu ostatní a ty, Tomáši najdi prostředek na zničení tý zatracený korunky, jo? – Jasan! 

KONEC 5. KAPITOLY. NÁSLEDUJE 6. KAPITOLA BITVA SEDMI NÁRODŮ...