Jdi na obsah Jdi na menu
 


kapitola VIII. Zakletá

8. 2. 2015

20.4.2002

Milí studenti, musím vám říct dvě zprávy. Broomballové utkání se ruší. Výuka probíhá dál, podle plánu. Nikdo, kromě nemocných není omluven z vyučování. Velikonoční oslavy se tím pádem též zrušili. Děkuji za pozornost... Tomáš ležel na ošetřovně, protože už dva týdny mu bylo strašně zle. Měl horečky, křeče, bolesti zad, hlavy apod. Pavel mu každé odpoledne povídal co se stalo. Většinou nic, ale jedno čtvrteční odpoledne přišel s opravdovou jobovkou, alejak ji zjistil a jak k té situaci došlo?

Chodba vedoucí do Albastrovské věže.

Pavel šel sám po chodbě. Přemítal o těch událostech, vzpomínal na chvíle strávené s Elen a Tomem. Vešel do věže a po točitém schodišti nahoru, řekl heslo soše lva a vešel do Albastrovské haly. Šel nahoru do ložnice a uviděl dopis od paní Ringersové.

Milý Pavle,

Slyšela jsem, co se teď děje v Shendlhultské akademii. Mohli bysme si tě odvést, ale to bys asi nechtěl, viď? A jak se mají Tomáš a Elen? A pošli mi někdy tvůj prospěchový list. Ráda se pokochám. Pošlu ti nějaké peníze, ať máš něco na útratu. V týdeníku Extra psali o útocích a že se k tomu nikdo nechce vyjadřovat! Posílám ti dnešní číslo Extra. Pořádně si to přečti a odepiš! Líbá Tě, máma.

Pavel odložil dopis a rozbalil balík. Bylo tam dnešní číslo týdeníku Extra. Titulek hlásal: Extra: hledáme pravdu! Mirlen: ukočíruje svou akademii?

Již od října se na akademii v Shendlhultu dějí podivné věci. Útoky na studenty a profesory. Poslední obětí se podle našeho zdroje stal chudák profesor Hackelbauer. Všechny oběti byly zkamenělé. A MY se ptáme: Dokáže to všechno Mirlen ukočírovat? Ano nebo ne???

Pavel odhodil bulvár, který ráde čte paní Ringersová. Už nechtěl Extra nikdy číst. Když o těch událostech v SA četl, cítil se ještě mizerněji, než předtím...

Poté odešel dolů a co viděl, to mu vyrazilo dech. Nad stoly a křesly se vznášela jeho starší spolužačka. Byla zakletá a prokletá černou magií...

Odpoledne o tom mluvil s Tomášem. Kdo to mohl udělat? A k čemu mu to bylo???

 

KONEC 8.KAPITOLY ZAKLETÁ, NÁSLEDUJE 9.KAPITOLA DISAMORSKÁ SÍŇ