Jdi na obsah Jdi na menu
 


kapitola XI. Souboj

5. 2. 2015

Ten den bylo všechno naprosto normální, až do té doby, než začal mít David Josh ty svoje KECY. Tomášku, kdepak máš maminku aha v nebíčku!- Nech toho, Joshi!- Tak pán by se rád popral, jo? Tak fajn. Dnes o půlnoci v síni slávy. Budu tam čekat!- Tak jo. 

Ty ses snad pomát! nemůžeš s ním bojovat. - Nechci být srab. - Nebavte se mi tam, Ringers a Sayer! Zrovna měli lektvary. Burns jim zadal udělat projekt na téma léčivé lektvary. Čím mám začít? Ach jo! - Zkus začít nadpisem.- Skvělej nápad, Elen, fakt. řekl ironicky Pavel. 

V půl jedenácté v noci se odplížili do síně slávy. Do půlnoci zbývala půl hodina, čtvrt hodina... Čas plynul velmi pomalu. David nikde. Půlnoc pryč. Najednou slyšeli kroky. No konečně! Dal si na čas.-Vida, vida! Sayer a Ringers. Hledal jste tu snad něco o Vás, Sayere? Byl to Burns. Být já ředitelem vaší koleje, nechal bych vás oba okamžitě odvézt domů! Teď půjdete za mnou. Mám pro vás školní trest. Tomáš a Pavel šli schlíple za profesorem do sklepení. Byli v jeho učebně. Teď mi tady za trest srovnáte lektvary a přísady podle abecedy. Máte na to hodinu! Bouchl dveřma a zamkl je tam. Co teď? - Měli bychom to rychle srovnat. Kluci měli za půl hodiny srovnané vše od "A" do "H", ale ještě nebyli ani v polovině...

Tak, jak se vám rovnaly přísady, co? zeptal se příšerným tónem Josh. Zavři zobák, Joshi!

KONEC 11.KAPITOLY SOUBOJ, NÁSLEDUJE 12. KAPITOLA PLÁNEK