Jdi na obsah Jdi na menu
 


kapitola VIII. Dušičky

4. 2. 2015

2.11.2000 18:30

U hlavního stolu seděli všichni kromě Slarpa. Tomáš, Pavel a Elen si sedli a profesor Mirlen začal svůj projev: Milí studenti, kolegové, duchové a další živé a neživé bytosti. Vítám vás u hostiny při příležitosti svátku Dušičky. Jezte, pijte, co hrdlo ráčí a hlavně se bavte! Do síně vtrhl Slarp. Pane profesore Mirlene, postrádám jednu studentku! Helena Buvičicová z Cavalonu! - Určitě se najde, Siriusi! - Ano, ale co když...- Je mrtvá. to profesora doplnil kentaur Gerec. Studentku jsme našli společně s Luciusem Norbertem před lesem MRTVOU!!! - To není možné! Vždyť na naší škole co já zde učím a řediteluji nikdy žádná studentka ani student nebyl zabit, či byl mrtev. Primusové, odveďte prosím vaše studenty do ložnic! A vy, kolegové, pojďme do sborovny. zavelel Mirlen a všichni roztřesení profesoři se za ním vydali. 

2.11.2000 19:00

Tomáš, Pavel a Elen šli tajně za nimi. Poslouchali z dveřmi. Situace je velmi vážná. Myslím si, že je jen otázkou času, než nás zavřou. - Zavřít akademii přece nemůžou! namítla Lavatriová. Ale ano, mohou. Za pár dní můžeme čekat prezidenta kouzelníků a poté se studenti budou balit. - Anebo, bychom to mohli ututlat, pane řediteli. to řekl Burns. Vy jste se snad zbláznil Jakube! To nemůžeme! Musíme najít viníka a hned. okřikla Burnse Lavatriová. Tomáš s Elen a Pavlem odešli. Kdo to mohl udělat? - To nevím, ale mám podezření... V tu chvíli viděli dvě osoby, jak jdou do lesa. Dem tam?- Já ne. Nechci porušovat školní řád. řekla Elen a utíkala do ložnic. Pavel a Tomáš se tajně vyplížili z hradu...

2.11.2000 19:25

Byli v lese. Stoupli si za strom a poslouchali rozhovor dvou osob, Slarpa a Burnse. Vy o tom něco víte, že Siriusi? - Ne, Jakube. - Vy jste na hostině nebyl. Jste podezřelý.- To je sice možné, ale myslím si, že jsou podezřelí všichni. A to hlavně upíři z lesa.- No fajn, ale nezapomínejte, Siriusi, že vás budu sledovat! Profesoři odešli. Pavel a Tomáš se vrátili do svích ložnic.

KONEC 8. KAPITOLY, NÁSLEDUJE 9. KAPITOLA VÁNOCE PLNÉ PŘEKVAPENÍ